TÜBA ve TÜBİTAK İş Birliğiyle Düzenlenen “Alternatif Enerji Kaynakları ve Enerjinin Geleceği Yaz Okulu” Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Tamamlandı

slide background

Meü



Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) iş birliğiyle 20-25 Temmuz tarihleri arasında Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen “Alternatif Enerji Kaynakları ve Enerjinin Geleceği Yaz Okulu” programı, gerçekleştirilen kapanış töreniyle sona erdi.

Beş gün süren yaz okulu boyunca, 24 farklı üniversiteden doktorasını yapan veya son üç yıl içerisinde tamamlamış 54 nitelikli katılımcıya, yenilenebilir enerji, enerji politikaları, hidrojen ve alternatif yakıtlar, iklim değişikliği, enerji sistemlerinin çevresel etkileri, yapay zekâ, akıllı sistemler, enerji piyasası, afetlerde enerji yönetimi ve enerjide etik gibi başlıklarda eğitim verildi.

Program kapsamında toplamda 23 akademik oturum ve 2 panel düzenlendi. Bilimsel içeriğin yanı sıra, 22 Temmuz Salı günü Kanlı Divane Ören Yeri, Erdemli ve Cennet-Cehennem Mağaraları gibi Mersin’in önemli turistik noktalarına yönelik geziler düzenlendi.

Programın son günü olan 25 Temmuz Cuma günü ise kapanış programı düzenlendi. Üniversitemiz Gençlik Akademisi’ndeki programa, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Tuğba Yanpar, akademisyenler ve kursiylerler katıldı. 

Kapanışta konuşan TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, beş gün boyunca gerçekleştirilen oturumlarda ve panellerde paylaşılan bilgilerin çok kıymetli olduğunu belirtti. Enerji konusunun hem Türkiye hem de dünya açısından stratejik önemine dikkat çeken Prof. Dr. Şeker, bu alandaki çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. Prof. Dr. Şeker sözlerini başta Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar olmak üzere Mersin Üniversitesi ailesine ve tüm katılımcılara teşekkür ederek tamamladı. 

Konuşmanın ardından Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar tarafından, yaz okuluna katkı sunan akademisyenlere ve kursiyerlere katılım belgeleri takdim edildi.

Yaz okulunun son etkinliği olarak düzenlenen Tarsus gezisinde ise katılımcılara Tarsus Müzesi, Kleopatra Kapısı, Kırkkaşık Bedesteni ve Danyal Peygamber Kabri gibi kentin önemli tarihi noktalarını içeren bir program düzenlendi.

Programla ilgili görüşlerini paylaşan katılımcılardan Fırat Üniversitesi’nden Murat Kayaoğlu, “Verilen bilgiler bizler için çok kıymetliydi. Katılım sağlayan diğer öğretim üyesi arkadaşlarım da aynı fikirde. Böyle bir organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ediyorum,” dedi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nden Kübra Nur Gül ise: “Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında araştırma görevlisiyim. Böyle bir eğitim programında yer almak benim için büyük bir şanstı. Hocalarımız çok emek vererek bizlere kıymetli bilgiler aktardı. Verimli ve keyifli bir eğitim süreci yaşadım.” şeklinde konuştu.

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Hilal Bıyık da, “Alanında uzman akademisyenlerin enerji ve ekserji konularındaki sunumları çok kıymetliydi. Ayrıca farklı üniversitelerden gelen katılımcılarla kurduğumuz etkileşim de çok değerliydi. Mersin Üniversitesi çok güzel bir ev sahipliği yaptı, TÜBA ve TÜBİTAK’a teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Program, kapanışta gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimi ve katılımcıların uğurlanmasıyla sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü


  • 2025-07-26 10:02:34
  • 208

Güncel Haberler